Carski rez – detaljan vodič kroz postupak carskog reza

1
10776
Carski rez

Pročitajte detaljan vodič kroz pripremu, postupak i oporavak nakon carskog reza. Upoznajte se s onim što vas očekuje i pripremite se za porod.

Carski rez ili sectio caesarea  je kirurški zahvat koji služi kao alternativa vaginalnom porodu.

Carski rez se ne smije uzeti u obzir kao opcija poroda, premda je rašireno mišljenje da je to bezazlen i bezopasan postupak i da je mnogo lakše nego roditi vaginalnim putem. Carski rez se mora shvatiti kao ozbiljna operacija  i veliki abdominalni kirurški zahvat, što on zaista i je.

Carski rez uzima se u obzir kao rješenje samo i jedino kada se za to javi medicinski opravdana potreba, dakle on je alternativa u slučaju da je rizik vaginalnog porođaja veći od rizika carskog reza.

Ako budete rodili carskim rezom, to je jedino i isključivo samo zato što liječnici smatraju da je to najsigurnije za vas i vašu bebu, jer carski rez je zapravo vrlo teška operacija koja utječe na oporavak majke, a može utjecati i na njezine buduće trudnoće, stoga se za ovaj postupak treba odlučiti samo radi opravdane medicinske potrebe.

Carski rez je kirurški zahvat koji se izvodi u općoj ili spinalnoj anesteziji. Radi se mali poprečni rez u donjem dijelu trbuha, otvara se trbušna šupljina, maternica i plodni ovoji, kako bi se porodilo dijeta.

Nakon toga porodničar izljušti posteljicu i zašiva ranu obrnutim redoslijedom. Postupak traje otprilike pola sata.

Najnovija pretraživanja:

priprema za carski rez, pripreme za carski rez, carski rez postupak, carski rez oporavak, carski rez procedura, stolica nakon carskog reza, carski rez, dogovoreni carski rez, oporavak nakon carskog reza, carski rez priprema, stolica nakon carskog, postupak carskog reza, oporavak nakon carskog, carski rez komplikacije, kako se pripremiti za carski rez

1 KOMENTAR

  1. Imam zakazan carski rez u ponedeljak ujutro lezim u bolnicu jos niko nista nije dosao da me pripremi I objasni posto nosim blizance jednojajcane dali ce mi ukljucivati kakvu inekciju ili ceme samo kristirati I staviti kateter pomozite mi izludjeh od brige

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.