Uvjeti korištenja – Privatnost – Kolačići

Portal Maminsvijet.hr omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala Maminsvijet.hr te svih njegovih dijelova smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Korištenje sadržaja

Portal Maminsvijet.hr sastoji se od vlastitih sadržaja i sadržaja oglašivača, besplatnih sadržaja te linkova na druge stranice. Sve sadržaje portala Maminsvijet.hr koristite na vlastitu odgovornost i Maminsvijet.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Informacije na portalu Maminsvijet.hr pripremljene su pomno i stručno, no portal Maminsvijet.hr ne može odgovarati za posljedice njihove primjene.

Svi podaci na portalu Maminsvijet.hr dostupni su za uporabu jedino u svrhu informiranja.

Namjena informacija sadržanih na portalu Maminsvijet.hr nije pružanje pravnih, financijskih ili poreznih savjeta, ili bilo kojih drugih sličnih individualnih savjeta ili savjeta za kompanije. Usluge opisane na portalu Maminsvijet.hr ponuđene su samo u pravnu nadležnost gdje mogu biti legalno ponuđene.

Portal Maminsvijet.hr sadrži informacije o brojnim temama, proizvodima i uslugama vezanim uz majčinstvo, brigu za djecu, zdravlje i ostalo. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta ili uputa o upotrebi pojedinih proizvoda. Ova internetska stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i načinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, znanje i vještinu procjene medicinskog ili kakvog drugog osoblja niti kao preporuka za bilo koji određeni program njege ili liječenja.

Neki od linkova na portalu Maminsvijet.hr mogu voditi na web-stranice i usluge koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom portala Maminsvijet.hr. Portal Maminsvijet.hr nije odgovoran za sadržaj tih stranica.

Autorska prava

Portal Maminsvijet.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala Mamin svijet i podložno je tužbi.

Pravila prenošenja sadržaja

Svi članci i fotografije na portalu Maminsvijet.hr vlasništvo su portala Maminsvijet.hr. Prenošenje informacija iz članaka objavljenih na portalu dozvoljeno se samo uz uvjet obaveznog navođenja izvora, a ako je riječ o web stranici onda je obavezno i staviti link na originalni tekst ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Nije dozvoljeno prenošenje više od 50% cjelokupnog teksta u slovnim znakovima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na portalu Maminsvijet.hr prenese suprotno ovim pravilima protiv prekršitelja će biti pokrenut pravni postupak.

Obveze korisnika

Korisnicima portala Maminsvijet.hr strogo je zabranjeno:

– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način

– objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

– manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala Maminsvijet.hr

– objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

– objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane

– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na portalu Maminsvijet.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Portal Maminsvijet.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Izmjene uvjeta korištenja

Portal Maminsvijet.hr zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Politika zaštite privatnosti i politika kolačića

iCora d.o.o. posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših
korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje iCora d.o.o. obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade. Ova detaljna izjava o politici zaštite privatnosti i politici kolačića primjenjuju se na sve internet stranice u vlasništvu iCora d.o.o.

iCora d.o.o. posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje iCora d.o.o. obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

Voditelj obrade: iCora d.o.o., Trg hrvatskih pavlina 3, 10000 Zagreb, OIB: 07701551267

Kontakt: [email protected]

Službenik za zaštitu podataka: Arijana Dedić, [email protected]

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). iCora d.o.o. ne prikuplja Vaše osobne podatke, osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom naručivanja proizvoda ili pretplate ili nekog drugog razloga), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Korištenje i otkrivanje odnosno prijenos osobnih podataka

iCora d.o.o. koristit će Vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama. Obavještavamo Vas da je moguće da Vaše osobne podatke učinimo dostupnima i drugim društvima unutar iCora d.o.o. i klijentima, a sve s ciljem ispunjenja svrhe za koju su navedeni osobni podaci prikupljeni. Također, iCora d.o.o. savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 16 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 16 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje Kolačića (HTTP cookies)

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice MaminSvijet.hr

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačići koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Kolačićima trećih strana iCora d.o.o. se koristi za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naše internet stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Za više informacija o kolačićima i kako se koriste, posjetite odjeljak O kolačićima niže u ovom tekstu.

Newsletter, pretplata i dostava pretplatničkih tiskovina

Ukoliko ste dali izričitu privolu za primanje Newslettera, možemo Vam poslati elektronički bilten s komercijalnim sadržajem za oglašavanje. Podatke koje ste nam dostavili kako biste se pretplatili na Newsletter koristit će se samo za slanje Newslettera. Ukoliko želite odustati od pretplate na Newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u Newsletteru. U slučaju otkazivanja pretplate, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestati ćemo obrađivati.

Prikupljene podatke pohranjujemo samo za razdoblje tijekom kojeg primate bilten i niste otkazali Vaša privolu za primanje Newslettera. Obrada podataka za primitak biltena nužna je za potrebe naših legitimnih interesa. Stoga niste obvezni dostaviti te podatake i/ili privolu na primitak biltena. Pravna osnova za primanje biltena je Vaš privola (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka). U slučaju da niste dali privolu neće Vam biti poslan bilten.

U slučaju da Vam naš Newsletter ili pretplatnički primjerci tiskovina budu dostavljeni putem naših poslovnih partnera, isti se za potrebe tih slučajeva smatraju izvršiteljima obrade. Obavještavamo Vas da naši poslovni partneri također štite sigurnost Vaših podataka odgovarajućim i najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama. Naši poslovni partneri ne smiju koristiti navedene osobne podatke u druge svrhe, osim onih za koje smo im ih dali.

Web trgovina

Ukoliko se registrirate i izradite profil kupca na internet stranicama u vlasništu iCora d.o.o. ili naručujete putem naše Web trgovine, morat ćete unijeti osobne podatke u online obrasce. Podaci koje unesete i podaci koji su rezultat obrade Vaše narudžbe (poput broja i statusa narudžbe, podaci o vremenu i načinu isporuke te adresi dostave, e-mail) potrebni su za izvršenje ugovora, odnosno pružanja usluge Web trgovine. Navedene podatke ćemo pohraniti na razdoblje od 3 (tri) godine, osim onih za koje važeći zakonski propisi (pogotovo iz računovodstva) ne nalažu duže razdoblje čuvanja.

Vaši će podaci biti dostavljeni sljedećim kategorijama primatelja u navedenim slučajevima:

i) Podaci koji su potrebni radi isporuke robe bit će dostavljeni špediterima. Napominjemo kako će biti dostavljeni samo oni podaci koji su potrebni za isporuku robe;

ii) U slučaju izravne isporuke Vaši podaci mogu se koristiti u svrhu za koju smo ih dostavili. Naši poslovni partneri također štite sigurnost vaših podataka odgovarajućim i najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama.

Također, napominjemo kako je obrada navedenih podataka potrebna radi sklapanja ugovora. Stoga, ukoliko ne dostavite navedene podatke, nećemo biti u mogućnosti sklopiti ugovor niti obraditi Vašu narudžbu.

Sigurnost

iCora d.o.o. ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka (poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i dr.). Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenoga izdavanja. Naši zaposlenici iCora d.o.o. obvezni su poštivati povjerljivost Vaših podataka i pridržavati se općih akata iCora d.o.o.. Također, iCora d.o.o. koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osiguralo sigurnost Vaših osobnih podataka.

Rok pohranjivanja

Pohranjujemo Vaše podatke do isteka roka od 3 (tri) godine računajući od isteka ugovornog odnosa, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Vaši podaci se u svrhe izravnog marketinga na temelju legitimnog interesa koriste do isteka roka od 3 (tri) godine računajući od isteka ugovornog odnosa, a kod podataka korisnika 3 (tri) godine nakon prikupljanja istih, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Ukoliko je prisutna privola za obradu u promidžbene svrhe koja se proteže i na razdoblje koje slijedi nakon propisanog roka, Vaše podatke pohranjujemo sve do povlačenja privole.

Prava korisnika

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnima iCora d.o.o. U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg osobnog podatka molimo Vas da o promjenama obavijestite pismenim putem na adresu iCora d.o.o., Trg hrvatskih pavlina 3, 10000 Zagreb, ili e-poštom na [email protected], kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše osobne podatke.

Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti iCora d.o.o., Trg hrvatskih pavlina 3, 10000 Zagreb, ili e-poštom na [email protected] u pisanom ili elektroničkom obliku. Nadalje, da po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.

Osim prava na povlačenje privole, korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od iCora d.o.o. u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

U slučaju da ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke, molimo Vas uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima internet stranica. Korisnici koji odluče da više ne žele primati naše usluge mogu se odjaviti na jednostavan način na stranicama na kojima su se registrirali, u dnu newslettera ili slanjem obavijesti na iCora d.o.o., Trg hrvatskih pavlina 3, 10000 Zagreb, ili e-poštom na [email protected].

Automatizirana obrada

Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste internetskoga preglednika koji rabite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju automatski prilikom pristupa internet stranicama u vlasništvu iCora d.o.o.. Navedeni podaci se koriste u svrhu procjene privlačnosti internet stranica u našem vlasništvu. Napominjemo kako korisnik ima pravo da se na njega ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, osim ako je takva odluka potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između korisnika i iCora d.o.o., dopuštena hrvatskim pravom ili pravom Unije ili temeljena na izričitoj privoli korisnika.

Veze s drugim stranicama

Ova izjava o politici zaštite privatnosti i politici kolačića odnosi se na sve internet stranice u vlasništu iCora d.o.o. Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih ne odnosi ova izjava o zaštiti privatnosti i politici kolačića.

Organizacija događanja (eventa)

iCora d.o.o. prilikom organiziranja događanja (eventa) obrađuje osobne podatke sudionika događanja, a koje su sudionici učinili dostupnima društvu iCora d.o.o. prilikom prijave na iste. Osobni podaci koji se obrađuju, između ostalog uključuju ime i prezime sudionika događanja te fotografiju sudionika s predmetnog događanja (eventa). Također, moguće je da fotografije s događaja (eventa) iCora d.o.o. objavi na Facebook-u i svojim internet stranicama. Obrada navedenih osobnih podataka je zakonita, s obzirom da je nužna za potrebe legitimnih interesa društva iCora d.o.o. Navedeni osobni podaci bit će pohranjeni u skladu s rokovima pohranjivanja navedenima u ovoj Politici zaštite privatnosti.

Obavijest o promjenama i kontakt

Svaka promjena naših izjava i politici zaštite privatnosti i politici kolačića bit će objavljena uz trenutnu izjavu o politici zaštite privatnosti i politici kolačića, na internet stranicama iCora d.o.o. i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna.

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz izjave o politici zaštite privatnosti i politici kolačića molimo Vas da nas kontaktirate na iCora d.o.o., Trg hrvatskih pavlina 3, 10000 Zagreb, ili e-poštom na [email protected].

O kolačićima (tzv. “cookies”) i kako se koriste

Što su kolačići, kako rade i čemu sve mogu poslužiti?

Pojednostavljeno, kolačići su informacije spremljene na vašem računalu (a spremaju ih web-stranice koje posjećujete).

Kolačići obično sadrže neke vaše postavke (postavke internet preglednika, poput preferiranog jezika ili adrese). Kasnije, kada opet otvorite istu web-stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Na taj način web stranica je u mogućnosti obrađivati i prikazivati informacije prilagođene vašim potrebama i navikama.

Kolačići mogu spremati širok opseg informacija, uključujući osobne informacije (poput vašeg imena ili e-mail adrese). Ipak, takva informacija može biti spremljena jedino ako vi to omogućite – web-stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im vi niste dali i nisu u mogućnosti samostalno pristupati drugim datotekama na vašem računalu.

Na pouzdanim web-mjestima kolačići mogu poboljšati vaše iskustvo jer omogućuju pamćenje vaših želja i potreba te preskakanje prijave prilikom svakog posjeta. No neki kolačići, poput onih koje spremaju reklame, mogu vašu privatnost izložiti riziku praćenjem mjesta koja posjećujete.

Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu direktno vidljive. Ipak, u mogućnosti ste promijeniti postavke svog internetskog preglednika tako da sami birate hoćete li odobriti ili odbiti pojedinačne zahtjeve za spremanje kolačića. U mogućnosti ste i uključiti automatsko brisanje svih spremljenih kolačića prilikom zatvaranja svog internetskog preglednika.

Odluka o tome koje će se informacije (i na koji način) spremati u vašim je rukama.


Vrste kolačića

Privremeni kolačići ili kolačići sesije
Uklanjaju se s računala nakon zatvaranja vašeg internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Stalni (spremljeni) kolačići
Ostaju na računalu nakon zatvaranja vašeg internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i/ili lozinka, pa se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići mogu na računalu ostati spremljeni danima, mjesecima, pa čak i godinama.

Kolačići prve strane
Dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovno koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Kolačići treće strane
Dolaze putem reklama i drugih web-mjesta (trećih strana), čiji se kôd obično poziva na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe.


U koje svrhe web-mjesta u vlasništvu iCora d.o.o. koriste kolačiće?

  • Radi pružanja boljeg korisničkog iskustva
  • Za praćenje i analizu korištenja i posjećenosti naših web-mjesta
  • Za prikazivanje oglasa
  • Za ispravan rad stranica (u slučajevima kada je to neophodno)

Kolačići nam pomažu pri gore navedenom i u njih nikada ne pohranjujemo vaše osobne podatke.

Većina web stranica koristi takvu ili sličnu praksu, a prema regulativi Europske unije od 25. 3. 2011. obvezni smo prije spremanja tih podataka zatražiti vaš pristanak.

Korištenjem naših web stranica smatra se da pristajete na spremanje kolačića.

Isključivanjem i/ili blokiranjem spremanja kolačića i dalje možete pregledavati naše internetske stranice, no postoji šansa da vam neke njihove mogućnosti / funkcionalnosti neće biti dostupne.


Kolačići trećih strana i njihovo isključivanje

Koristimo nekolicinu vanjskih servisa koji mogu spremati kolačiće trećih strana:

Društvene mreže
Posjetitelji se mogu prijaviti / registrirati putem vlastitih računa na društvenim mrežama, a i dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama može rezultirati spremanjem kolačića na računalo posjetitelja.
Mjerenje korištenja / posjećenosti
Koristimo Google Analytics i Gemius sustave za mjerenje posjećenosti. Ako želite isključiti njihovo spremanje kolačića, to možete učiniti na sljedećim linkovima:

Oglašavanje
Kolačiće mogu spremati i drugi sustavi oglašavanja kroz koje naši partneri serviraju svoje oglase:

Za kolačiće koje postavljaju društvene mreže i moguće podatke koje prikupljaju, pogledajte izjave koje te strane pružaju na vlastitim web stranicama; pogledajte linkove u nastavku. Imajte na umu da se te izjave mogu redovito mijenjati. iCora d.o.o. nema utjecaja na njih.

  • Facebook

https://www.facebook.com/legal/FB_Work_Privacy
https://www.facebook.com/policies/cookies/

  • Twiter

https://twitter.com/en/privacy
https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies


Kako onemogućiti / isključiti spremanje kolačića?

Isključivanjem / blokiranjem kolačića odlučujete o dozvoli pohranjivanja kolačića na svom računalu. Postavke možete kontrolirati i podesiti u svom web pregledniku.

Slijedite link (ovisno o pregledniku koji koristite) za opširnije informacije o postavkama kolačića:

Ako želite isključiti pohranjivanje kolačića za različite servise, to možete učiniti na stranici

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

Napomena: Blokiranje svih kolačića pridonosi zaštiti privatnosti, ali može ograničiti iskustvo rada na nekim web-mjestima.