NaslovnicaKutak za mameFit mamaJačanje lateralne strane nogu i stražnjice u trudnoći

Jačanje lateralne strane nogu i stražnjice u trudnoći

Drage trudnice i majke,

Za početak, par činjenica: Prije tri mjeseca u mom studiju Vježbaonica, kanađanka Brea Johnson, instruktorica moderne yoge održala je radionicu na kojoj je mišiće guze nazvala „Glutes of greatness“.

Zglob kuka je najmoćniji zglob u našem tijelu, sve težine poput one vlastitog tijela, šipke ili girje, svladavamo primarno akcijom iz zgloba kuka. Na fitnes tržištu je odnedavno populariziran termin „glutealna amnezija“.

Ne znam kako vas, no mene ove činjenice navode na slijedeći zaključak. Kuk je stup moći našeg tijela, a svi ga zanemarujemo.

Ako me čitate već neko vrijeme niste mogle ne primjetiti koliko često napominjem važnost zdjelice tijekom trudnoće. Ona predstavlja centar našeg tijela, a tijekom trudnoće se taj centar lagano prebacuje prema naprijed.

Ako se gledate s bočne strane kroz sagitalnu ravninu, uočavate prebacivanje težine tijela na prednji dio stopala i podvlačenje zdjelice (os coccygis se podvlači zajedno s os sacrum kao kada pas podvuče svoj rep) što dovodi do pomaka acetabuluma i femura (zglob kuka).

Prostor za pokret ekstenzije kuka je smanjen, a time je vaš kuk u nemogućnosti izvesti punu amplitudu pokreta. Sve što sam gore napisala možete pročitati kao ako su vaše guze neaktivne i slabe, to je razlog zašto vas bole leđa. (ok, jedan od, no opet)

Logičan zaključak slijedi: Idemo jačati guze!

Još logičniji zaključak slijedi: Kako?

Volim vašu logiku 😉

Za jake guze i moćan kuk, da je trudnoća lepršava, a porod bezbolan, da se što prije vratite u formu i popunite trapke na pravim mjestima čekirajte moj novi video uradak!

S vama kroz trudnoću i majčinstvo,

Jelena

Jelena Skender, prof. kin.
Jelena Skender, prof. kin.http://vjezbaonica.hr/

Jelena Skender je učiteljica pokreta, majka Kriste Anastazije i supruga predivnom muškarcu Miroslavu koji je podržava u svim njezinim avanturama.

Zaljubljenica u pokret i mehaniku kretanja. Voli život i sve izazove koje joj donosi. Vječni učenik. Učiteljica u duši. Vlasnica boutique movement studia Vježbaonica na zagrebačkom Jarunu. Misija joj je potaknuti vas na pokret kroz #zavolisvojetijelo projekt.

Koautor radionice Čarobna trudnoća, porod i majčinstvo. Autor rubrike Vježbaonica u emisiji dm bebeceda na RTL Kockici. Obožava čokoladu i kavu. Putovanja i šetnje. Motivator. Kreator. Manifestator.

Ako želite raditi sa mnom javite mi se na [email protected].

WEB: www.vjezbaonica.hr
Facebook stranica: www.facebook.com/Vjezbaonica/

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

spot_img

Najpopularniji tekstovi

Smeđi iscjedak – što ga uzrokuje i može li biti opasan?

Svijetlo smeđi iscjedak u sredini ciklusa je u većini slučajeva besopasan prirodni proces, no tamno smeđi iscjedak može biti ozbiljan i zahtijevati intervenciju liječnika....