NaslovnicaBriga o djeciŠto kupiti djetetu za Božić?

Što kupiti djetetu za Božić?

Božić je vrijeme mira i zajedništva, ali i darivanja. Darivanje je samo po sebi predivan čin, ali može biti stresno pogotovo pod pritiskom medija i okoline.

Što kupiti kada vam se čini da djeca imaju sve? Ili ste odlučili reći ne gomili igračaka koje ubrzo prestanu biti zanimljive djeci?

Recite NE stvarima!

Umjesto dara za svakog člana obitelji obradujte se zajedničkom aktivnosti. Iako najmlađi vjerojatno neće biti jednako oduševljeni kartom za kino i velikom šarenom igračkom u trenutku kada ju pronađu ispod bora to je ono što će dugoročno pamtiti.

Vrijeme koje provedete zajedno neopterećeni poslom i svakodnevnim obavezama je dar koji će vašu obitelj još više povezati. Također, predlažemo vam da tu aktivnost isplanirate za kraj siječnja ili veljaču kad šarenilo blagdana i godišnjih odmora izblijedi.

Predlažemo vam:

Darovi za Božić

Personalizirane knjige

Ako želite djetetu darovati nešto posebno i unikatno, korisno ali što može biti dugotrajna uspomena odaberite personaliziranu knjigu.

To su knjige u kojoj je vaše dijete glavni lik. Tako se vaš Marko može naći u priči s Djedom Mrazom ili Laura u avanturi kod luckaste bake Ljerke u Maštogradu. Autori i ilustratori ovih prekrasnih knjiga mislili su zaista na sve tako da im se možete obratiti s povjerenjem da će pronaći priču  koja savršeno odgovara vašim obiteljskim okolnostima.

Više o personaliziranim knjigama i kako ih naručiti pročitajte ovdje.

Igračke za razvoj grube motorike

Zima je duga, vrijeme takvo da često duge aktivnosti na otvorenom nisu moguće ili ste zatvoreni danima u kući zbog prehlada i drugih uobičajeno zimskih bolesti. U takvim trenutcima vjerojatno ćete biti zahvalni što imate nešto na čemu djeca mogu ispucati dio energije.

Predlažemo vam:

Darovi za Božić

Društvene igre

Društvene igre su bezvremenska zabava za djecu i odrasle različitih dobi. Stoga u hladne i mračne večeri ugasite televizor i poigrajte se.

Niste sigurni koju društvenu igru odabrati? Pročitajte ovdje i ovdje koje su najomiljenije društvene igre odabrali mladi.

Darovi za Božić

Mjesečne pretplate za časopise

Uzbuđenje oko iščekivanja i otvaranja darova ne treba trajati samo jedan dan. Pretplata na časopis mogla bi biti dugotrajna zabava za vašu djecu pogotovo onu osnovnoškolske dobi.

Predlažemo:

Tanja Šprljan Szivo, univ. bacc. act. soc.
Tanja Šprljan Szivo, univ. bacc. act. soc.
Tanja Šprljan Szivo je majka četverogodišnjeg dječaka koji ju je podsjetio kako je igra najvažniji dio odrastanja. Za vrijeme i nakon studija socijalnog rada radila je s djecom i odraslima s cerebralnom i dječjom paralizom te u programu Ujedinjenih naroda za razvoj gdje je istraživala poteškoće s kojima se suočavaju različite marginalne skupine. Slobodno vrijeme provodi čitajući, izrađujući igračke ili obilazeći muzeje s mužem i sinom.

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

spot_img

Najpopularniji tekstovi

Smeđi iscjedak – što ga uzrokuje i može li biti opasan?

Svijetlo smeđi iscjedak u sredini ciklusa je u većini slučajeva besopasan prirodni proces, no tamno smeđi iscjedak može biti ozbiljan i zahtijevati intervenciju liječnika....