NaslovnicaKutak za mameFit mamaVježbe za donji dio leđa i aktivaciju kukova

Vježbe za donji dio leđa i aktivaciju kukova

Pozdrav drage moje mame i trudnice,

Razmišljala sam kako da vam najslikovitije predstavim ono što vam u današnjem tekstu želim detaljnije objasniti. Najme, nekako svi mi znamo da nam donji dio leđa treba biti jači. Želimo tu neku čvrstinu i snagu u tom dijelu. Što je i sasvim normalno jer anatomski gledano taj je dio našeg tijela izuzetno masivan.

Kralješci u lumbalnom dijelu su najveći, mogu podnijeti najveće opterećenje i riječ koju vežemo za taj dio tijela svakako bi bila stabilnost. Taj lumbalni dio nam je potreban kao stabilna struktura i potpora ostatku tijela. A što ako nije?

Sjećate se one emisije Najslabija karika? Obožavala sam ju gledati. Prvo zbog Danijele Trbović. Ona mi je izrazito kul. Još iz dana Hit Depoa. Tak kul. Onda zato što je brza i dinamična. I što govori o povezanosti. Svaka karika u lancu je bitna. Da bi došao do kraja moraš surađivati s drugima. Svi rade za isti cilj. Ipak, netko je na kraju najslabija karika.

Te karike u lancu savršeno opisuju kako naše tijelo funkcionira. Ono je zbroj karika i svaka karika obavlja svoju zadaću.

Kod svakog pokreta te se karike izmjenjuju u svojoj ulozi. Nekad jedna karika preuzme vodstvo jer zahtjev pokreta to nalaže. Onda se ta karika umori pa druga preuzme, povuče i odradi pokret kako je potrebno. Glavna prepreka ovom sinkroniziranom dijelovanju karika u lancu je kada jedna od karika odbije suradnju. Ne radi to namjerno i svojevoljno već je premorena, previše puta korištena, nedovoljno jaka kako bi odradila svoju ulogu.

Tada druga karika preuzima vodstvo koje prvotno ne bi trebala, uskače u pomoć i odradi zadatak. Cilj je uvijek izvršiti pokret. Do jedne granice to savršeno funkcionira no ovakva raspodijela posla ne može trajati dovijeka. Na kraju se i karika koja je preuzela ulogu zamori, prenepregne, odustane. Vi to u tijelu osjećate kao zamor, napetost, krutost, bolnost.

U današnjem videu vodim vas kroz pokret jačanja leđa no tako da vodite računa o svima karikama u lancu. Izuzetno je bitno da u svakom pokretu koji radite vodite računa što u tom pokretu radi ostatak vašeg tijela. Zapamtite, vaše je tijelo jedan niz povezanih karika u lancu. Sve su bitne i ni jedna nije najbitnija.

Pogledajte video vježbe za donji dio leđa i pratite upute:

Vježbe izvodi Dora Juranko, mag. cin. iz studija za pokret Vježbaonica.

Za sva pitanja, tu sam

S vama kroz trudnoću i majčinstvo

Jelena

Jelena Skender, prof. kin.
Jelena Skender, prof. kin.http://vjezbaonica.hr/

Jelena Skender je učiteljica pokreta, majka Kriste Anastazije i supruga predivnom muškarcu Miroslavu koji je podržava u svim njezinim avanturama.

Zaljubljenica u pokret i mehaniku kretanja. Voli život i sve izazove koje joj donosi. Vječni učenik. Učiteljica u duši. Vlasnica boutique movement studia Vježbaonica na zagrebačkom Jarunu. Misija joj je potaknuti vas na pokret kroz #zavolisvojetijelo projekt.

Koautor radionice Čarobna trudnoća, porod i majčinstvo. Autor rubrike Vježbaonica u emisiji dm bebeceda na RTL Kockici. Obožava čokoladu i kavu. Putovanja i šetnje. Motivator. Kreator. Manifestator.

Ako želite raditi sa mnom javite mi se na [email protected].

WEB: www.vjezbaonica.hr
Facebook stranica: www.facebook.com/Vjezbaonica/

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

spot_img

Najpopularniji tekstovi

Smeđi iscjedak – što ga uzrokuje i može li biti opasan?

Svijetlo smeđi iscjedak u sredini ciklusa je u većini slučajeva besopasan prirodni proces, no tamno smeđi iscjedak može biti ozbiljan i zahtijevati intervenciju liječnika....