NaslovnicaKutak za mameFit mamaVježbe za vratnu kralježnicu u trudnoći

Vježbe za vratnu kralježnicu u trudnoći

Drage moje mame i trudnice,

do sada sam upoznala mnogo trudnica. Uvijek mi se sviđala ta skupina žena. Nekako se povežemo same sa sobom u tom razdoblju, a i s drugim ženama.

Imamo tu jednu divnu zajedničku stvar. Omogućavamo prvi dom novom stanovniku zemlje. I znam da svaka buduća majka želi da taj dom za mališana bude divno mjesto. Da mu pruža dobre prve temelje.

Kako ono kažu, prve tri su najvažnije? Ja bih dodala prve četiri no brojim ih od trenutka začeća pa do treće godine života.

Većina trudnica koje sam upoznala razmišlja o najvećoj dobrobiti za svoje dijete i shvaćaju kako da bi dijetetu bilo dobro, mora i njima biti dobro. Bez neke velike napetosti, stresa ili opterećenja.

“Pomagači u trudnoći” – hormon progesteron

U devetomjesečnom periodu javlja se puno saveznika koji olakšavaju period rasta i razvoja. Jedan od njih je i hormon progesteron.

Njegova je uloga da pripremi maternicu za usađivanje embrija, održava maternicu zdravom tijekom trudnoće, osigurava razvoj posteljice i najvažniji je hormon za zdrav i normalan rast i razvoj dijeteta u vašem trbuhu.

Za progesteron možemo reći da dijetetu osigurava zdrav i siguran dom u maternici. Ja sam odmah zavoljela ovaj hormon, a vi?

Osim što je vaš osobni „čuvarkuća“ progesteron djeluje na opuštanje mišića i zglobova, pa ako ste osjetile pojačanu bol u vratu možda smo našle krivca. Aha, tu sam ga čekala. Znala sam da postoji neka povezanost s lokomotornim aparatom i hormonom progesteronom. U stvari, do pisanja ovog članka nisam imala pojma da je opuštanje mišića jedna od funkcija progesterona, ali kada već je, imam ja pravi lijek za njegovo skriveno djelovanje.

Pripremila sam vam sjajnu vježbu za jačanje dubokih mišića vrata. Na to sam nadovezala vježbe za njihovo istezanje, a svemu je prethodilo pravilno pozicioniranje vratne kralježnice.

Jer, ipak sam to ja, pokret me uvijek ponese.

Uživajte i javite dojmove, a za sva pitanja, tu sam.

S vama kroz trudnoću i majčinstvo,

Jelena

Jelena Skender, prof. kin.
Jelena Skender, prof. kin.http://vjezbaonica.hr/

Jelena Skender je učiteljica pokreta, majka Kriste Anastazije i supruga predivnom muškarcu Miroslavu koji je podržava u svim njezinim avanturama.

Zaljubljenica u pokret i mehaniku kretanja. Voli život i sve izazove koje joj donosi. Vječni učenik. Učiteljica u duši. Vlasnica boutique movement studia Vježbaonica na zagrebačkom Jarunu. Misija joj je potaknuti vas na pokret kroz #zavolisvojetijelo projekt.

Koautor radionice Čarobna trudnoća, porod i majčinstvo. Autor rubrike Vježbaonica u emisiji dm bebeceda na RTL Kockici. Obožava čokoladu i kavu. Putovanja i šetnje. Motivator. Kreator. Manifestator.

Ako želite raditi sa mnom javite mi se na [email protected].

WEB: www.vjezbaonica.hr
Facebook stranica: www.facebook.com/Vjezbaonica/

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

spot_img

Najpopularniji tekstovi

Smeđi iscjedak – što ga uzrokuje i može li biti opasan?

Svijetlo smeđi iscjedak u sredini ciklusa je u većini slučajeva besopasan prirodni proces, no tamno smeđi iscjedak može biti ozbiljan i zahtijevati intervenciju liječnika....