Vježbe za kralježnicu – povećajte pokretljivost kralježnice i smanjite napetost

0
228
Vježbe za kralježnicu - povećajte pokretljivost kralježnice i smanjite napetost
Vježbe za kralježnicu - povećajte pokretljivost kralježnice i smanjite napetost

Drage trudnice i majke,

Imala sam sreću da me moja trudnoća nije niti jednom probudila noću. Spavala sam kao bebica devet sati u komadu.

Zato me sada moja bebica budi u pet ujutro. Iz toga ja izvlačim pozitivne misli jer sam pozitivac po vokaciji. Kažem sebi, kako li će biti divno na moru, spustiti ćemo se na plažu već u rano jutro, prvi se kupati u moru i gledati izlazak sunca. Došlo je ljeto, bebica je prespavala svako jutro, kao i ja, a na plaži smo bili po najvećem suncu, u hladovini drveta.

Na nedavnoj grupi za trudnice u Vježbaonici, jedna me trudnica pitala što da radi s gornjim dijelom tijela?

Dosta joj je napet i kako je sad već u trećem tromjesječju ne može se nikako namjestiti dok spava da ukloni bol, opusti se i regenerira potrebnim snom.

Ova situacija nije rijetka kod trudnica i majki. Ta mišićna napetost koju jače osjećate tijekom noći ista je ona koju imate i tijekom dana.

Izraženija je noću jer vam mozak odlazi u stanje mira i relaksacije, povećava se vaša svjesnost, pa i osjet boli. Vi tu bol imate i tijekom dana samo što se onda uspijemo zabaviti raznoraznim aktivnostima i mislima koji nam odvraćaju fokus od nas samih.

Kako povećati pokretljivost kralježnice?

Dobar početak za smanjenje stresa i napetosti je svijestan pokret. Što ste vi fokusiraniji na izvođenje određenog pokreta to više osjećate svoje tijelo i šaljete mu svjesne signale da napetost koju je stvorio mozak nema potrebe zadržavati.

Kada polako i kontrolirano s punom svješnoću ulazite u pokret vi vodite zglobove u za njega nesigurne smjerove.

Mozak ih je okarakterizirao kao nesigurnima, zaustavio pokretljivost i poslao signal mišićima da se napnu. Sve iz razloga što malo po malo iz dana u dan smanjujemo svoju pokretljivost.

Vježbe za gibljivost kralježnice jedan su od načina da potaknete svjesnu i kontroliranu pokretljivost i smanjite napetost. Ako ih izvodite polako mogu biti sjajn uvod u opuštanje i meditaciju. Napet mišić produkt je napetog uma. Kroz svjestan pokret opustite oboje.

Divno je savjetovati vas kroz ovu kolumnu. Ako želite raditi sa mnom, javite mi se.

S vama kroz trudnoću i majčinstvo,

Jelena

Izdvajamo za Vas!

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.