NaslovnicaPrehranaPrehrana u trudnoćiNova kolumna "Ist, pit, ljubit" - Zdravi i ukusni recepti Josipe Belamarić,...

Nova kolumna “Ist, pit, ljubit” – Zdravi i ukusni recepti Josipe Belamarić, mag.iur.

Ja sam Josipa. Kad se ne pojavljujem u figuri magistre prava, rado nosim pregaču, onu kuhinjsku. I fotoaparat.

Volim dobru hranu, volim kvalitetnu literaturu, volim ljude, one vedre. Volim prirodu, putovanja i tjelovježbu.

Rado dolijevam, ne ulje na vatru, ali vino u čašu.

Kuham jer volim, jer kuhanje okuplja, kuham jer me raduje. Kuham jer je kuhanje terapija.

Sve je počelo još u osnovnoj školi od najednostavnijih oblika pomoći mami, a tijekom studija prava preraslo je u ljubav.

Rođena sam Šibenčanka, a dovršetkom studija prava u Zagrebu, svoju sam trenutnu adresu i posao pronašla u Splitu.

Iako još otprije poticana od strane svojih prijatelja, što zbog nedostatka vremena, što radi manjka hrabrosti, do sada se nisam odlučila na ovaj korak, a svoje sam kulinarske epizode dijelila tek sa intimnijim krugom svojih instagramskih prijatelja.

Recepti Josipe Belamarić, mag. iur.
Recepti Josipe Belamarić, mag. iur.

Inspiracija naravno dolazi od svuda; od ljudi, tradicionalnih jela koja spravljam na zdraviji način koristeći nutritivno bogatije namirnice i bez bespotrebno velikih količina masti koje obično koriste naše majke i bake. Također, iz raznih objava kojim društvene mreže ne oskudijevaju, te naravno, što je najčešće i slučaj, motivirana svojim trenutnim ciljevima manipuliram nutrijentima koje unosim i namirnicama koje koristim pri izradi određenog jela.

Prilika za vođenje ove kolumne dočekala me pomalo nespremnu (ipak je li čovjek ikad doista spreman?), no nakon kraćeg promišljanja shvatila sam kako osiguranje životnih uvjeta, bilo da je u pitanju posao, fakultet ili nešto treće – čega će uvijek biti, nikad ne treba biti zamjena za sam život. Nama u Dalmaciji ”ist, pit, ljubit” jest život.

Moji recepti su jednostavni, brzi, zdravi i ukusni. Svemu sam se učila postepeno i još uvijek učim. Raduju me naši budući zajednički koraci.

Josipa Belamarić, mag. iur. - kolumnistica portala MaminSvijet.hr
Josipa Belamarić, mag. iur. – kolumnistica portala MaminSvijet.hr

Toplo se nadam, drage mame, da ćete ovdje pronaći nešto za sebe, po svojoj mjeri i u skladu sa svojim trenutnim ciljem.

Također, prisutna je zamisao o upotpunjavanju ove kolumne knjiškim preporukama, odnosno recenzijama omiljenih knjiga.

Budite slobodne u slanju svojih sugestija, pitanja, želja – dobrodošle su!

Nadam se da će moja hrana osim praznik za nepce, biti i praznik za dušu.

Srdačno,

Vaša Josipa.

Josipa Belamarić, mag. iur.
Josipa Belamarić, mag. iur.
Ja sam Josipa. Kad se ne pojavljujem u figuri magistre prava, rado nosim pregaču, onu kuhinjsku. I fotoaparat. Volim dobru hranu, volim kvalitetnu literaturu, volim ljude, one vedre. Volim prirodu, putovanja i tjelovježbu. Rado dolijevam, ne ulje na vatru, ali vino u čašu. Kuham jer volim, jer kuhanje okuplja, kuham jer me raduje. Kuham jer je kuhanje terapija. Prilika za vođenje ove kolumne dočekala me pomalo nespremnu (ipak je li čovjek ikad doista spreman?), no nakon kraćeg promišljanja shvatila sam kako osiguranje životnih uvjeta, bilo da je u pitanju posao, fakultet ili nešto treće - čega će uvijek biti, nikad ne treba biti zamjena za sam život. Nama u Dalmaciji ''ist, pit, ljubit'' jest život. Moji recepti su jednostavni, brzi, zdravi i ukusni. Svemu sam se učila postepeno i još uvijek učim. Raduju me naši budući zajednički koraci. Toplo se nadam, drage mame, da ćete ovdje pronaći nešto za sebe, po svojoj mjeri i u skladu sa svojim trenutnim ciljem. Također, prisutna je zamisao o upotpunjavanju ove kolumne knjiškim preporukama, odnosno recenzijama omiljenih knjiga. Budite slobodne u slanju svojih sugestija, pitanja, želja - dobrodošle su! Nadam se da će moja hrana osim praznik za nepce, biti i praznik za dušu. Srdačno, Vaša Josipa. Pročitajte više...

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

spot_img

Najpopularniji tekstovi

Smeđi iscjedak – što ga uzrokuje i može li biti opasan?

Svijetlo smeđi iscjedak u sredini ciklusa je u većini slučajeva besopasan prirodni proces, no tamno smeđi iscjedak može biti ozbiljan i zahtijevati intervenciju liječnika....