NaslovnicaPromo kutakWeb Akademija: Vještine učenja za sve generacije

Web Akademija: Vještine učenja za sve generacije

Prije gotovo godinu i pol dana započela je moja priča savjetovanja i educiranja preko društvenih mreža. Prije gotovo četiri godine započela je moja priča u razredu s mojim učenicima. Cijelo to vrijeme znala sam da želim i mogu ponuditi nešto više, da mogu napraviti opipljivu promjenu u shvaćanju učenja i svega što taj proces podrazumijeva. No moje shvaćanje učenja na taj način nije počelo prije četiri godine niti prije godinu dana već prije desetak godina kada sam upisala Učiteljski fakultet.

Kao i većina studenata, do tada sam bila primjer klasičnog učenja/mučenja. Uvijek vrlo odgovorna u izvršavanju obveza, ali s nimalo radosti ili nekog pravog cilja. Tek na fakultetu sam shvatila kako učenje zapravo treba izgledati i da se uz malo truda, volje i snalažljivosti mogu postići vrhunski rezultati. Tako sam započela sa smišljanjem lakšim načina učenja, izmišljanjem svojih metoda koje su mi u datom trenutku olakšale ispitnu situaciju, shvatila što je samopouzdanje u učenju, kako se motivirati za učenje i, najvažnije, kako organizirati učenje. Cijeli proces je tekao vrlo spontano uz osluškivanje vlastitih potreba. Završila sam studij kao najbolji student, no sada je trebalo suočiti se s poslovnim svijetom.

Ubrzo sam shvatila kako se sve vještine koje sam u pet godina studiranja stekla mogu primijeniti i u poslovnom životu. Organizacija vremena, metoda učinkovitog obavljanja posla, cjeloživotno učenje i usavršavanje te motivacija. Sve su to pojmovi koji me prate sve do danas. Počela sam promišljati kako bih mogla studentima, učenicima i roditeljima prenijeti sve zaključke do kojih sam došla, savjetovati ih i ponuditi im sve alate koje sam i sama koristila. Tako je nastala ideja o otvaranju Youtube kanala. Publika je s nevjerojatnim entuzijazmom prihvatila ideju. Svakodnevnom komunikacijom počela sam čuti sve izazove s kojima se susreću učenici i roditelji. Znala sam da u bliskoj budućnosti moram ponuditi još izvora znanja i podrške.

Novi projekt: Web Akademija Vještine učenja

Web akademija Vještine učenja nastala je kao kulminacija svih razgovora s mojom publikom, svih napisanih kolumni, svih komentara, svih privatnih razgovora, svih situacija u razredu.

Znala sam da mora postojati način da dođem do više ljudi istovremeno, ponudim im detaljno objašnjene alate i motiviram ih za rad na sebi.

Web akademija je skup webinara koji će se odvijati uživo u određenim terminima kroz cijelu godinu.

Na webinarima ćemo uživo razgovarati, polaznici i ja, o svim vještinama učenja – metodama za efikasno učenje, organizaciji i planiranju te motivaciji.

Prvi i besplatni webinar dogodit će se 30.11.2019. godine u 18 sati. Na njemu ćemo razgovarati o svim psihološkim temama koje prethode samom ispitu (što je učenje, pamćenje, zaboravljanje, samopouzdanje u učenju, strah, javni nastup, vrste ispita, tipovi učenja i slično).

Sljedeći webinari odvijat će se kroz cijelu godinu, a detaljan popis prilažem ispod u tekstu po simboličnoj cijeni. Svi webinari traju puni sat, a polaznici iz udobnosti svoga doma slušaju i uče o vještinama učenja.

Na kraju svakog webinara imat će priliku uživo mi postaviti pitanja na koja ću odmah odgovoriti. Svi polaznici dobit će znanje, preslike materijala i skripte sa skraćenom verzijom sadržaja.

Web akademija je namijenjena svim generacijama – od roditelja koji će to znanje prenijeti djeci ili iskoristiti za sebe, do učenika, studenata i svih zainteresiranih. Osobno se veselim druženju, učenju i radu te iskreno vjerujem da će napraviti razliku u svakodnevici onih koji se uključe! Prijaviti se možete na [email protected]

  1. CIKLUS – METODE UČENJA
STUDENI

BESPLATNO

WEBINAR                                   30.11. 
PROSINAC   

150 kn/ 20 Eur

WEBINAR METODE UČENJA – 7.12.

WEBINAR METODE UČENJA – 14.12.

SIJEČANJ

150 kn / 20 Eur

WEBINAR METODE UČENJA – 11.1.

WEBINAR METODE UČENJA – 18.1.

 

  1. CIKLUS – ORGANIZACIJA I PLANIRANJE UČENJA
VELJAČA  

80 kn / 10 Eur

WEBINAR PLANIRANJE UČENJA 

WEBINAR ORGANIZACIJA OBVEZA

 

  1. CIKLUS – MOTIVACIJA ZA UČENJE
TRAVANJ

80 kn / 10 Eur

WEBINAR –  MOTIVACIJA ZA POLAGANJE ISPITA

 

  1. CIKLUS – MOTIVACIJA ZA POČETAK NASTAVE
LISTOPAD

80 kn / 10 Eur

WEBINAR – MOTIVACIJA ZA POČETAK NASTAVNE GODINE

Metode za lakše učenje - webinar

Marija Vlahović, mag. prim. educhttps://www.youtube.com/channel/UCFBduYOL_0Gq_E7mru3JCkg
Moje ime je Marija Vlahović, magistra sam primarnog obrazovanja sa završenim tečajem engleskog jezika. Nešto više od dvije godine radim kao učiteljica. Godinu dana sam vodila grupu za učenje engleskog jezika u jednoj predškolskoj ustanovi. Neopisivo volim svoj posao i zahvalna sam svakoga dana što me život odveo u ovom smjeru. U svome radu često se susrećem s roditeljima i učenicima koji mi postavljaju pitanja i traže savjete. Zato sam prije dva mjeseca odlučila otvoriti svoj Youtube kanal na kojem dajem savjete i odgovaram na sva pitanja koja se tiču škole, ali i života. Teme su širokog spektra, od lakšeg i efikasnijeg učenja, organizacije vremena i prostora, osobnih iskustava pa sve do svladavanja teškoća u učenju. Namijenjen je svim učenicima, studentima, roditeljima, ali i svima zainteresiranima. Smatram da je obrazovanje tema koja nas svih obuhvaća na ovaj ili onaj način. Svakoga dana javljaju mi se učenici i njihovi roditelji s novim pitanjima i temama za videe. U slobodno vrijeme volim pisati pjesme, šetati se sa svojim psom i družiti se s dragim ljudima. Želite li doznati više korisnih savjeta, pratite moj YouTube kanal.

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Lertal tablete – protiv alergijskog rinitisa i konjunktivitisa

spot_img

Najpopularniji tekstovi

Smeđi iscjedak – što ga uzrokuje i može li biti opasan?

Svijetlo smeđi iscjedak u sredini ciklusa je u većini slučajeva besopasan prirodni proces, no tamno smeđi iscjedak može biti ozbiljan i zahtijevati intervenciju liječnika....