NaslovnicaBriga o djeciBebe i mališani3 aplikacije za bebe i djecu koje olakšavaju roditeljstvo

3 aplikacije za bebe i djecu koje olakšavaju roditeljstvo

Današnji životi roditelja nezamislivi su bez smartphonea, interneta i prateće tehnologije. Moderno roditeljstvo ima pred sobom tisuće izazova, a u šumi informacija teško je upamtiti one najkorisnije.

Aplikacije za bebe i djecu nam život čine lakšima i zato je potrebno odabrati one prave koje će nam zaista olakšati roditeljstvo.

Predstavljamo vam 3 aplikacije za bebe i djecu koje su nam spasile glavu u ključnom trenutku:

LittleDot

Aplikacije za bebe i djecu: LittleDot
Aplikacije za bebe i djecu: LittleDot

LittleDot je aplikacija koju je uvijek dobro imati uz sebe. Osim što putem nje možete pratiti rast i razvoja vašeg djeteta putem digitalnog dnevnika, ona vam omogućava direktan kontakt sa specijalistom gdje god se nalazili.

Našeg otočnog iskustva ovoga ljeta s jednom pedijatricom koja pokriva nekoliko otoka se najradije ne bih prisjećala.

Srećom da uz moderno roditeljstvo danas dolaze i moderni oblici komunikacije, pa smo do profesionalnog odgovora direktno od pedijatra putem aplikacije došli u najkraćem mogućem roku. Smirilo nas je i omogućilo nam bezbrižan nastavak godišnjeg odmora.

Kroz LittleDot platformu možete brzo i jednostavno dobiti stručan savjet raznih specijalista koji će vama i vašem djetetu pristupiti individualno. Stoga je dobro da u aplikaciju bilježite svaku temperaturu, virozu, lošiju krvnu sliku ili pad imuniteta, jer će vam puno lakše biti pratiti kada se što dogodilo, a da pritom ne razbijate glavu.

Korištenje aplikacije se ne naplaćuje, dok se kontakti s liječnikom naplaćuju. Po mom osobnom dojmu, cijena je korektna, uzmemo li u obzir koliko truda i muke moramo uložiti staromodnim načinom, satima čekajući da se netko javi na telefon, putovanjem do doktora i nazad, dugim čekanjem u čekaonici punoj bolesne djece i tome slično. Savjet koji ćete dobiti u kratkom vremenu, iz našeg iskustva – zaista se isplati.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android, a možete ju preuzeti ovdje:

Bebin kalendar dohrane

Aplikacije za bebe i djecu: Bebin kalendar dohrane
Aplikacije za bebe i djecu: Bebin kalendar dohrane

Prehrana dojenčeta je individualna i različita, stoga je i njegova dohrana prilagođena samo njemu zbog čega se odabir i redoslijed namirnica prepušta roditeljima.

Kada smo se susreli s ovom ulogom zaista smo ozbiljno prisupili uvođenju novih namirnica jer je naša beba već s 3 mjeseca pokazala prve znakove alergija, pa smo tim više uvođenju novih namirnica pristupili izuzetno oprezno.

Hranjenje u našoj obitelji ne znači samo ‘stavljanje’ hrane u trbuščić, pa smo našem malom princu htjeli od prvih dana usaditi ispravne prehrambene navike i upoznati ga od samog početka s raznolikim izborom namirnica.

Na tom putu susreli smo se s aplikacijom Bebin kalendar dohrane koju su složili nutricionisti i ona nam je pravi putokaz u dohrani.

U aplikaciji je na hrvatskom jeziku opisano što, kako i kada uvesti određenu namirnicu, koje su njezine nutritivne vrijednosti, te u kojoj kombinaciji ju najbolje probati.

Recepti imaju zanimljiva imena poput “Zalazak sunca“, “Dobri prijatelji“, “Lagana noć“, “Nebo boje šljive” i slično.

Semafor u bojama vas vodi kroz namirnice za koje je vrijeme da ih uvedete, a za koje još stignete pričekati. Nama se pokazalo kao iznimno praktičan vodič, a neke recepte ne možemo dočekati da isprobamo.

Aplikaciju Bebin kalendar dohrane možete preuzeti ovdje.  

Zvukovi za spavanje

Aplikacije za bebe i djecu: Zvukovi za spavanje
Aplikacije za bebe i djecu: Zvukovi za spavanje

Svaki roditelj danas makar jednom je posegnuo za mobitelom kako bi mu pomogao u uspavljivanju djeteta.

Zna se dogoditi da u traženju prave melodije, tipkanjem po mobitelu dodatno razbudimo dijete, zato je potrebno imati instaliranu pravu aplikaciju da nam je ona nadohvat ruke tek na jedan klik.

Kontinuirani, monotoni i glasni zvukovi pomažu bebi da zaspi. Zvuk sušila za kosu, perilice rublja, zvuka vlaka, glazbene kutije (uspavanke), bijeli šum, pomoći će vašem djetetu da zaspi.

Ti su zvukovi učinkovitiji od glazbe ili uspavanki, tako da mnogi roditelji biraju jednostavan i učinkovit način smirivanja svoje djece.

Monotone, umirujuće zvukove za spavanje djece, umiruju bebe jer podsjećaju na prirodne zvukove koje bebe čuju u majčinoj utrobi.

Upotreba Zvukovi za spavanje aplikacije vrlo je jednostavna: samo stavite telefon na odgovarajuću udaljenost od djeteta, odaberite zvuk i postavite tajmer koji isključuje aplikaciju nakon određenog vremena. Nakon kratkog vremena dijete se najčešće smiri, prestane plakati i zaspi.

Aplikaciju Zvukovi za spavanje možete preuzeti ovdje.

Marija Renić Marić, mag. nov. et rel. publ.
Marija Renić Marić, mag. nov. et rel. publ.

Marija Renić Marić u blogerskom svijetu je od 2006. godine. Od 2018. godine sa blogosfere Večernjeg lista blog Na životnom putu seli na Maminacarolija.hr gdje najbolje opisuje kako se snašla u novoj ulozi majke.

Autorica je knjige “Poljubac na raskrižju” u izdanju Matice Hrvatske, Vinkovci – biblioteka Grafiti, objavljene u kolovozu 2008. godine. Jedna je od kreatora medijske kampanje protiv govora mržnje na internetu “Nije smiješno” predstavljenog u Strassbourgu 2015. godine.

Svjetska je putnica i blogerica koja je propješačila cijelu Europu, a put ju je odveo od Australije do Brazila. Posjetila je više od 70 gradova svijeta, no uvijek se najbolje osjeća kada se vrati kući.

Rođena je Vinkovcima 1988. godine. Novinarski poriv u sebi gajila je još tijekom osnovnoškolskih dana, kada je u školi “Antun Gustav Matoš” bila glavna urednica lista “Agma”, no već u srednjoj jezičnoj gimnaziji u Vinkovcima počela je s ozbiljnijim novinarskim radovima. Njezine kolumne, izvještaji i opažanja objavljivani su na raznim portalima. Prva novinarska iskustva stječe kao dopisnik Glasa Slavonije iz Vinkovaca. Radijskim novinarstvom počela se baviti 2005. godine na radio postaji VFM u Vinkovcima, a u studentskim godinama je bila dio uredništva Radio Studenta u Zagrebu.

Dobitnica je posebne Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za radijsku emisiju Studomat, u 2010. godini. Magistra novinarstva i odnosa s javnošću Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Demonstrator na kolegijima prof. dr. sc. Gordane Vilović (Novinarska etika, Mediji i pravo djeteta, Uvod u novinarstvo, Povijest vijesti i Mediji i različitosti) do 2013. godine. Članica je Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i Djeca medija od 2011. godine.

Danas zaposlena na poziciji experta za digitalni marketing, a uz to predaje na Algebri u sklopu studija Digitalnog marketinga. S ponosom može reći da je stekla naziv Google Digitizer i u ovoj godini predavala diljem Hrvatske tisućama obrtnika i poduzetnika u sklopu projekta Digitalna Garaža.

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

spot_img

Najpopularniji tekstovi

Smeđi iscjedak – što ga uzrokuje i može li biti opasan?

Svijetlo smeđi iscjedak u sredini ciklusa je u većini slučajeva besopasan prirodni proces, no tamno smeđi iscjedak može biti ozbiljan i zahtijevati intervenciju liječnika....