NaslovnicaOprema za bebe i trudniceOprema za bebePutovanje s dojenčadi: savjeti za postavljanje i korištenje autosjedalice bez stresa

Putovanje s dojenčadi: savjeti za postavljanje i korištenje autosjedalice bez stresa

Pravilno postavljanje i korištenje autosjedalice od iznimne je važnosti kada je u pitanju sigurnost djeteta tijekom putovanja. Slijedite savjete stručnjaka za njezino jednostavno i lagano postavljanje.

Roditeljstvo je nevjerojatno životno putovanje ispunjeno radošću i odgovornošću. Kao roditelji trudimo se osigurati maksimalnu sigurnost i zaštitu za naše mališane, stoga veliku pažnju posvećujemo odabiru i pravilnom postavljanju autosjedalica. Provođenjem redovitih provjera sigurnosti autosjedalica, možete biti sigurni da će autosjedalica maksimalno zaštiti dijete tijekom putovanja.

Postavljanja dječje autosjedalice ponekad može biti teško i nezgrapno; zato vam donosimo nekoliko savjeta o tome kako je bez stresa pravilno postaviti na sjedalo i koristiti. Neka vam priručnik o korištenju autosjedalice bude u blizini.

Najvažniji savjeti za brzo i sigurno postavljanje autosjedalice

Pravilno postavljanje dječje autosjedalice ključno je radi osiguravanja sigurnosti vašeg djeteta. Slijedite ove jednostavne korake stručnjaka kako biste bili sigurni; i vi i vaše dijete.

Odaberite odgovarajuću sjedalicu i mjesto u automobilu: odaberite autosjedalicu koja odgovara dobi, težini i visini vašeg djeteta. Postavite sjedalicu na stražnje sjedalo tako da gleda prema naprijed jer tako nudi najbolju zaštitu.

Putovanje s dojenčadi: savjeti za postavljanje i korištenje autosjedalice bez stresa

Pročitajte priručnik: potražite priručnik koji ste dobili kad ste kupili autosjedalicu i pročitajte kako se ista postavlja. Zatim uzmite priručnik od vozila te potražite na koje je sve načine moguće pričvrstiti autosjedalicu.

Osigurajte pravi nagib: provjerite je li autosjedalica nagnuta pod odgovarajućim kutom. Većina autosjedalica ima ugrađene podesive baze koje pomažu u postizanju ispravnog nagiba. Ponovno se poslužite smjernicama proizvođača.

Upotrijebite sigurnosne pojaseve: osigurajte autosjedalicu preko sustava sigurnosnog pojasa ili sigurnosne kopče, ovisno o vozilu i specifikacijama autosjedalice.

Potražite stručnu pomoć: ako nikako ne možete pravilno postaviti autosjedalicu u vaše vozilo, ne ustručavajte se potražiti pomoć. Zamolite člana obitelji, prijatelja ili susjeda, a u slučaju većih problema, posjetite stanicu za tehnički pregled vozila; ondje će vam djelatnici rado pomoći u tren oka.

Mamin svijet
Mamin svijethttps://www.maminsvijet.hr/
Portal MaminSvijet.com namijenjen je svim sadašnjim i budućim mamama, koje se na najbrži način žele informirati o trudnoći, majčinstvu, ali i svim drugim obvezama koje su dio svakodnevnice jedne mame. Svjesni toga da je ponekad teško uskladiti sve obiteljske i poslovne obveze, a opet pronaći malo vremena za sebe, odlučili smo pokrenuti portal na kojemu moderne mame mogu potražiti mnoštvo korisnih informacija o svim izazovima s kojima se susreću, ali uz to se i opustiti, zabaviti te pronaći pokoji „ženski“ savjet.

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

spot_img

Najpopularniji tekstovi

Smeđi iscjedak – što ga uzrokuje i može li biti opasan?

Svijetlo smeđi iscjedak u sredini ciklusa je u većini slučajeva besopasan prirodni proces, no tamno smeđi iscjedak može biti ozbiljan i zahtijevati intervenciju liječnika....