Naslovnica Filmovi Osvrti na dječje filmove Osvrt na film: Sausage Party, animirana komedija (NIJE KIDS FRIENDLY)

Osvrt na film: Sausage Party, animirana komedija (NIJE KIDS FRIENDLY)

Iako bi djeci reklamne fotografije i plakati mogli biti privlačni, film “Sausage Party” nikako NIJE namijenjen za djecu. To je animirana komedija o prehrambenim proizvodima koji ne mogu dočekati da budu kupljeni i otkriju što ih očekuje kad napuste dućan.

Ne radi se o crtiću o dražesnoj hrani, kao što je recimo korejski ”Cocomong” koji mnogi klinci već gledaju na YouTubeu, već o vulgarnom filmu za odrasle koji obiluje žestokim prostačenjem, eksplicitnim scenama nasilja i seksa. Iako mnogi roditelji djeci puštaju gledanje filmova ispod prepuručene dobne granice, preporučujemo da ovu ne zanemare – film je samo za punoljetne osobe. Nije sinkroniziran na hrvatski jezik.

Trailer: Sausage Party (necenzurirana verzija)

Za djecu: 18+.

Za roditelje: Onima koji nemaju problema sa psovanjem u svakoj rečenici, mnoštvom vulgarnosti i političke nekorektnosti, ova komedija bi se mogla svidjeti.

Nasilje: Nasilje se povremeno provodi nad hranom i ljudima. Tako recimo, žena guli kožu krumpira koji u agoniji vrišti. S druge strane pak, prehrambeni proizvodi likuju nad odrubljenom glavom čovjeka.

Zastrašujući prizori: Ima ih poprilično. Poput onoga gdje kupac biva raznesen prisilnim gutanjem bonbona od mente i kole, ili kad oko kupca raznesenog eksplozijom padne među kikirikije.

Rječnik: Nije primjeren za djecu. Konstantno se koristi široki raspon svih mogućih psovki.

Seks: Uz sugestivne dijaloge i prizore seksualne prirode, film obiluje i eksplicitnim prizorima, poput orgijanja prehrambenih proizvoda.

Tempo: Film ima dinamični tempo.

Trajanje filma: 89 minuta

Sausage Party – Movie Site
Sausage Party – IMDb

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Iva Brčić, prof. soc./phil.
Iva Brčić, prof. soc./phil.https://najsretnijabeba.webs.com/
Iva Brčić mag.soc./phil. je međunarodno priznata The Happiest Baby certificirana edukatorica i predsjednica udruge Najsretnija beba Hrvatska™. Kroz svoj rad pomaže roditeljima u babyhandlingu i odgoju. Diplomirala je sociologiju i filozofiju, a ljubav prema djeci provodila je kroz volontiranje u bolnici Sveti Duh u Zagrebu, udruzi Igra i Centru za mlade u Karlovcu, osmišljavanjem projekata, radionica i edukativnih programa, te istraživanjem utjecaja obitelji na delikventna ponašanja. Osim što piše za MaminSvijet.hr, stručna je suradnica u časopisu Mama&beba, u online magazinu Mame&klinci, te portalima namjenjenim roditeljima. Surađuje s vrtićima, školama i fakultetima vezano za odgoj i utjecaj medija na djecu, te piše Kids Friendly filmske osvrte

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najpopularniji tekstovi