NaslovnicaPromo kutakKako pomoći kosi koja opada i kojim preparatima?

Kako pomoći kosi koja opada i kojim preparatima?

Sastojak ploda palme zvan Saw palmetto jedan je od prirodnih sastojaka, koji pomaže u boljem i bržem rastu vaše kose

Uzroci gubitka kose i kako spriječiti opadanje i potaknuti rast nove?

Različiti čimbenici od genetike, bolesti, loše prehrane, stresa i hormonalnih poremećaja mogu dovesti do opadanja i gubitka kose. Ako ste otkrili da vam se kosa prorjeđuje, postaje tanja morate shvatiti razlog njenog ponašanja, kako bi najbolje pristupili rješenju problema.

Ponekad je gubitak kose zdravstvene naravi, pa je potrebno riješiti zdravstveni problem da bi se tijelo vratilo u ravnotežu, a time i normalni rast kose. Hormonalni poremećaj i stres čest je uzrok gubitka vlasi, pa se u slučaju poremećaja štitne žlijezde treba pravilno liječiti, dok će trudnice zbog hormonalnog poremećaja ustabiliti svoje hormone nakon rođenja djeteta ili nakon dojenja.

Ako ste se riješili nedoumice da je zdravstveni razlog vašeg ispadanja i prorjeđenja kose, onda se osvrnite na preparate kojima tretirate kosu i svega onog što unašate u tijelo hranom i pićem. Invazivni proizvodi, kemikalije u bojama za kosu, često sušenje kose fenom, klor u bazenima, gelovi i lakovi za kosu, sve su to neprijatelji vaše kose, pa dobro razmislite što unašate u svoje tijelo i zamijenite ih prirodnim proizvodima.

Jedan od učinkovitih lijekova koji pomaže pri sprječavanju opadanja kose je ljekoviti Minoxidil, koji utječe na povećanje folikule, proširivanjem krvnih žila. Danas je Minoxidil glavni lijek za androgenu alopeciju (gubitak kose koja kod muškaraca obuhvaća cijelo tjeme ili djelomično ispadanje kose, dok se kod žena kosa razrjeđuje na tjemenu).

Što je to saw palmetto i kako pomaže pri rastu kose?

Saw palmetto je prirodni sastojak koji pomaže stabilizirati procese u organizmu, pa tako i balansira hormone, što je veoma korisno za one kojima su hormoni povišeni. Sam sastojak napravljen je od plodova palminog stabla vrste Serenoa Repens, koja raste na Floridi.

Osim što se koristi za bolji rast kose učinkoviti Saw Palmetto pokazao se vrlo efikasan u borbi protiv povećanja prostate, za veći libido, smanjenje urinarnih upala i za povećanje plodnosti. Ovaj proizvod možete koristiti kao šampon ili oralno u kapsulama, možete ih koristiti i istovremeno povećavajući njihovu ljekovitost.

Ekstrakt koji se nalazi u kapsulama sadrži masne kiseline, fitosterola, beta karotena, vitamina E i polisaharida. Sastojak u Saw palmettu blokira apsorpciju dihidrotestosterona DHT, smanjujući sposobnost vezanja DHT-a za androgene receptore za gotovo 50%. Istraživanja su pokazala da 60% bolesnika sa androgenetskom alopecijom se poboljšala kvaliteta kose, 83.3% ispitanika se poboljšala gustoća, a 27% njih se povećao broj dlaka kose, dok se kod 52% pacijenata stabilizirala bolest.

Izvor slike:
Pixel-Shot / Shutterstock.com

Mamin svijet
Mamin svijethttps://www.maminsvijet.hr/
Portal MaminSvijet.com namijenjen je svim sadašnjim i budućim mamama, koje se na najbrži način žele informirati o trudnoći, majčinstvu, ali i svim drugim obvezama koje su dio svakodnevnice jedne mame. Svjesni toga da je ponekad teško uskladiti sve obiteljske i poslovne obveze, a opet pronaći malo vremena za sebe, odlučili smo pokrenuti portal na kojemu moderne mame mogu potražiti mnoštvo korisnih informacija o svim izazovima s kojima se susreću, ali uz to se i opustiti, zabaviti te pronaći pokoji „ženski“ savjet.

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

spot_img

Najpopularniji tekstovi

Smeđi iscjedak – što ga uzrokuje i može li biti opasan?

Svijetlo smeđi iscjedak u sredini ciklusa je u većini slučajeva besopasan prirodni proces, no tamno smeđi iscjedak može biti ozbiljan i zahtijevati intervenciju liječnika....