Kako odabrati cipele za dječake?

Bez obzira na to je li vaš dječak tek počeo sa svojim prvim koracima ili već ima podosta hodalačkog staža, odabir odgovarajućih cipela ponekad može predstavljati izazov. Upravo smo zbog toga pripremili kratki vodič o tome kako odabrati prave cipele za dječake.

Birajte prirodne i udobne materijale

Prije svega, najvažnija stvar za dječju nogu jest kvaliteta i prirodni materijali. Naime, obuća za malu djecu, do treće godine života, prvenstveno treba omogućiti stopalu da diše, što mogu samo prirodni materijali.

Fleksibilnost i čvrstoća

Uz prirodne materijale, važno je da materijali izrade obuće budu fleksibilni kako bi se stopalo moglo normalno kretati, ali i dovoljno čvrsti da ga štiti od vanjskih utjecaja. Konkretno, cijela cipela treba biti fleksibilna, posebice dio na kojem se nalaze prsti. No, s druge strane, peta mora biti čvrsta kako bi držala stopalo na mjestu, a sredina kruta za dodatnu stabilnost.

Veličina je posebno važna

Iako dječja noga zbilja brzo lakše i svi dolazimo u iskušenje kupiti prevelike cipele za dječake kako bismo bili sigurni da će ih moći nositi dugo vremena, to nikako nije dobra ideja. Da, dječja cipela treba biti nešto veća, ali nikako prevelika.

Kako pravilno odrediti veličinu dječje cipele?

Mala djeca teško mogu jasno reći je li im cipela dobra ili nije, tako da to trebate sami otkriti. Kada vaše dijete obuje cipelu, a prije nego ju zaveže ili stegne čičke, gurnite svoj mali prst u zadnji dio cipele. Ako vaš mali prst može normalno ući u cipelu, tada bi mu trebala normalno odgovarati, ali i biti malo prevelika kako biste bili sigurni da ju neće odmah prerasti. Ako imate previše mjesta za svoj prst, tada mu je cipela puno prevelika, a ako vaš prst jedva stane, tada neka proba veći broj.

Kako odabrati cipele za dječake?

Provjeravajte veličinu!

I nakon što ste provjerili koja je veličina potrebna vašem dječaku u ovom trenutku, i sami dobro znate da dječje stopalo raste jako brzo. Prema nekim saznanjima, dječja noga raste po jedan cijeli broj svaka tri do četiri mjeseca, tako da se nemojte iznenaditi kada nove cipele preraste „preko noći“. Zbog toga redovito provjeravajte odgovara li mu još uvijek obuća, i obavezno ju zamijenite čim primijetite prve znakove iznošenosti.

Nošene cipele, da ili ne?

Nošene cipele izazivaju velike rasprave između dva tabora, i obje strane imaju čvrste argumente. Dok neki tvrde da se dječje stopalo formira prema onome što nosi i zbog čega se nikako ne bi smjele nositi nošene cipele, drugi smatraju da cipele koje dobro izgledaju i ne djeluju jako korišteno (pogotovo ako ste dobro upoznati s njihovom poviješću), da nema nikakvog razloga da ih ne nosi i drugo dijete. U ovom je situaciji odluka na vama u pogledu toga što je najbolje za vaše dijete.

A što je sa stilom?

Na kraju, naravno, i izgled je važan. Nakon što ste pronašli cipele za dječake koje zadovoljavaju sve navedene kriterije, obratite pažnju i na izgled obuće. Malenima će se posebno svidjeti modeli u njihovim najdražim bojama ili pak oni koji su ukrašeni omiljenim likovima iz crtića, što vam može pomoći i u nagovaranju toga da se brže obuje kada vam se nekuda žuri.

Mamin svijet
Mamin svijethttps://www.maminsvijet.hr/
Portal MaminSvijet.com namijenjen je svim sadašnjim i budućim mamama, koje se na najbrži način žele informirati o trudnoći, majčinstvu, ali i svim drugim obvezama koje su dio svakodnevnice jedne mame. Svjesni toga da je ponekad teško uskladiti sve obiteljske i poslovne obveze, a opet pronaći malo vremena za sebe, odlučili smo pokrenuti portal na kojemu moderne mame mogu potražiti mnoštvo korisnih informacija o svim izazovima s kojima se susreću, ali uz to se i opustiti, zabaviti te pronaći pokoji „ženski“ savjet.

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

spot_img

Najpopularniji tekstovi

Smeđi iscjedak – što ga uzrokuje i može li biti opasan?

Svijetlo smeđi iscjedak u sredini ciklusa je u većini slučajeva besopasan prirodni proces, no tamno smeđi iscjedak može biti ozbiljan i zahtijevati intervenciju liječnika....