NaslovnicaBriga o djeciBojanke za djecu - razbibriga koja razvija koncentraciju i kreativnost

Bojanke za djecu – razbibriga koja razvija koncentraciju i kreativnost

Bojanke za djecu idealna su razbibriga i zanimacija djeci već godinama. One nikada ne gube na popularnosti i moglo bi se reći da su bezvremenske. Velik broj mališana odrasta upravo bojeći i tako izrađujući predivne slike koje su plod mašte iz njihovih glava.

Svaki roditelj želi svom djetetu pružiti sretno i bezbrižno djetinjstvo, uz puno igre, veselja i smijeha. U današnje moderno vrijeme, djeca od malena vrijeme provode sjedeći za kompjuterima i igrajući igrice što ponekad, osim što kvari njihov vid, razvija i velik broj poremećaja u ponašanju. Iz tog razloga, bojanke za djecu, idealan su poklon s kojim niti jedan roditelj neće pogriješiti.

Uz bojanku, dijete će zaokupiti svoje misli bojama, stvarat će i kreirati, kombinirajući boje i pritom slažući vlastite priče u svojoj glavi. Tako stvarajući, ostaju zaokupljeni satima…

Na tržištu danas postoji velik izbor različitih bojanka za djecu. U trgovinama možete kupiti razne tematske bojanke, zavisno od toga u kojoj se dobi nalazi vaše dijete i što ga trenutno zanima.

Tako postoje bojanke s temama iz raznih crtanih filmova, kao što su bojanke iz popularnih Disney crtanih filmova. Djevojčice će vjerojatno interesirati bojanke Snjeguljice, Crvenkapice, Pčelice Maje ili Princeze Sirene, dok će dječaci razvijati svoju maštu uz Supermana, X-Mana ili možda Simpsone.

Izbor je uistinu velik. Uz bojanke zabavne tematike, postoje i poučne bojanke iz kojih vaše dijete može puno toga naučiti o lijepom ponašanju, higijeni, školi ili prometu. Izaberite onu koja je u skladu s njegovom dobi i interesima.

Bojanke za djecuKada djetetu poklonite bojanku, objasnite mu kako se njome može igrati. Provedite vrijeme s njim tako što ćete zajedno bojati. Predložite mu boje, potaknite ga na razmišljanje i objasnite mu kako je za bojanje, osim kreativnosti, bitna i preciznost.

Uz bojanku, djetetu će svakako trebati i bojice pa se pobrinite da i njih ima. Što veći raspon boja dijete ima, bit će sigurno kreativnije. Vrlo brzo, dijete će shvatiti kako u svojoj bojanki može stvoriti svoje slike, svoju priču i svoj svijet. Sigurno će biti oduševljeno.

Svaki roditelj želi posvetiti što više vremena svojoj djeci i njihovom odgoju. Na tržištu postoji velik broj didaktičkih igračaka koje su korisne za razvoj djeteta i uz koje će dijete odrastati bolje i kvalitetnije.

Omogućite svome djetetu takve igračke, umjesto da sate provodi sjedeći ispred televizora ili kompjutera.

Dijete će učiti o bojama, poboljšat će koncentraciju, vizualnu percepciju i logičko razmišljanje. Bojanke za djecu jedna su vrsta didaktičkih igračaka uz koje ne možete pogriješiti niti u jednom trenutku.

Izvor: Savjetnica.com

Mamin svijet
Mamin svijethttps://www.maminsvijet.hr/
Portal MaminSvijet.com namijenjen je svim sadašnjim i budućim mamama, koje se na najbrži način žele informirati o trudnoći, majčinstvu, ali i svim drugim obvezama koje su dio svakodnevnice jedne mame. Svjesni toga da je ponekad teško uskladiti sve obiteljske i poslovne obveze, a opet pronaći malo vremena za sebe, odlučili smo pokrenuti portal na kojemu moderne mame mogu potražiti mnoštvo korisnih informacija o svim izazovima s kojima se susreću, ali uz to se i opustiti, zabaviti te pronaći pokoji „ženski“ savjet.

Imate li komentar ili pitanje? Podijelite ga s nama!

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

spot_img

Najpopularniji tekstovi

Smeđi iscjedak – što ga uzrokuje i može li biti opasan?

Svijetlo smeđi iscjedak u sredini ciklusa je u većini slučajeva besopasan prirodni proces, no tamno smeđi iscjedak može biti ozbiljan i zahtijevati intervenciju liječnika....